Nagyutazás
Bacsó Tibor és Ádám a föld körül – szelek szárnyán

Site Search

‹‹‹ Előző hír                                                                                                       Következő hír ›››

Ádám Jamaica-ba megy ….


2013.08.07.


Több mint képletes ez a kijelentés, ugyanis Ádám már tudja milyen hajón utazik.


A Clipper versenyben minden hajónak 2 neve van. Van egy hivatalosan bejegyzett neve, ami kb. annyira izgalmas mint az autók rendszáma (itt a mezei rendszámokra gondolok, nem a fizetett önkifejezésekre), és van egy jól hangzó neve, amit jellemzően a szponzor ad a hajónak.

Azon túl, hogy tudjuk, hogy Ádám a CV31, én pedig a CV29 rendszámú hajón leszünk, a jelenlegi flottában még csak néhány hajónak volt névadó ünnepsége. Tudjuk pl., hogy lesz egy kínai hajó Quingdao névvel, egy ONE DLL hajó a holland DeLage Landen cég szponzorálásában, lesz egy Switzerland és egy Great Britain nevű hajó.

Sajnos a szponzori szerződések egy része még mindig tárgyalás alatt van, sőt vannak olyanok is, amiket már korábban megkötöttek, nagy mádia nyilvánossággal övezve bejelentettek, majd – sokkal kisebb felhajtással – visszavontak. Ilyen volt például a Brazil helyszín, amit először Refice kikötőjének hirdettek meg, majd kiderült, hogy mégsem oda, hanem Rio de Janeiro-ba megyünk. (Be kell valljam, kicsit sem bánom :)).

Érthető hát, hogy a szervezők nagyon óvatosak lettek minden információt illetően, ami a szponzorokat, a verseny útvonalát, időpontokat stb. illeti. Úgy várjuk napról-napra a híreket, hogy végre megtudjuk kik a szpozorok, hol és mikor kötünk ki.

A minap jött a hír, hogy ismét változott a verseny útvonala. A korábban tervezett Mexikó helyett Jamaicában kötünk ki. Sőt, mi több, a helyi túrizmusért felelős szervezet hivatalosan is szponzorálja a versenyt és névadója lesz egy hajónak. Erre már 2 korábbi versenyen is volt példa, viszont nagy meglepetésünkre Ádám hajója lesz a Jamaica!

Ez azt jelenti, hogy a Jamaicai megérkezéskor elsősorban az Ő hajójukat fogja ujjongva várni a közönség és minden helyi lakos nekik fog drukkolni, hogy nyerjék meg a jamaicai befutót. Mindig kitüntetett ünneplés övezi a helyi nevet viselő hajót és legénységét.
Szóval hajrá Ádám, hajrá Jamaica!

Most már én is alig várom, hogy kiderüljön hol fogunk kitüntetett ünneplést kapni azon a hajón amin én versenyzem …



‹‹‹ Előző hír                                                                                                             Következő hír ›››